GOTT NYTT ÅR!

Nu drar jag till anna! Gott nytt år på er allihopa! PUSS!

Nyårslöften?

Ska man verkligen införskaffa sig ett nyårslöfte som man antagligen inte kommer hålla? Men om jag ska skaffa något som jag ska försöka hålla så är de det hederliga löftet som alla tycks välja, att bli mer hälsosam och gå ner ett par- tre kilo. Och sedan har jag ett hemligt, som bara är ett kanskelöfte. Haha.

Sista dagen på året

Idag har anna och jag var och fixat det sista inför ikväll. Köpte med lite partygrejer så som partyhattar, sugrör med glitter och såna där blåsgrejer. Det som serveras till middagen ikväll är fläskfilé med potatisgratäng med två olika såser till, efterätten blir chokladmousse. Blir nog gott!

Sista dagen på 2008. Känns lite tråkigt, för 2008 har varit ett riktigt roligt år. Har lärt känna många nya människor, gjort massa roliga saker mm.

Förra nyårsaftonen

Nyårs fix

Idag har vi vart och handlat inför nyår, och vi var ju inte direkt ensamma på Ica maxi. Jisses vad folk! Dessutom fick vi inte med oss allt vi skulle ha så vi måste ta en tur till affären imorn också. Och utanför systemet där vid Eurostop var det kö för att komma in. Sjukt mycket folk.

Var också på stan en snabbis idag. Var inne på Lejonet igen och fick med mig en hårprodukt. När det gäller hårprodukter är jag hopplös, jag kan liksom inte låta bli att köpa det. Ett leave in balsam från Bed head blev det idag.
Om ni nångång undrar över någon produkt så kan ni fråga mig, för chansen är stor att jag provat den.

Tips

Var ju på stan idag och kan passa på att säga att det är 40 procent på hela smink- och partfymbutiken Lejonet, eller vad den heter. Ligger bredvid bokaffären vid stortorget. Parfymer, märkessmink, vanligt smink, Allt!

Nyår = ouppstyrt i år

Sitter och pratar med elina i telen. Planerar lite inför nyår. Det här nyåret är så sjukt ouppstyrt. Känns som att ingen riktigt vet vad dom ska göra. Men men, vi får väl se vad som händer. Blir väl middag först i alla fall.


Lägger ut tre bilder från julafton. Patrik står och tittar ut genom fönstret i väntan på att tomten ska komma.

Om en månad är jag 19

Det är stopp i duschen här så det går inte att duscha. Och det är inte i vår dusch utan det sitter längre bort så nu är det bara att vänta på att någon kommer och får bort det. Men jag har i alla fall varit över till pappa och duschat.

Idag ska jag uppå stan och kolla med anna, elina och sara. Får se om jag hittar något. Skulle ju behöva något till nyår, men jag har en reservklänning ifall jag inte skulle hitta någon.

Idag är det precis en månad till jag fyller 19! Och då befinner jag mig på Teneriffa med elina, hennes mamma och min mamma.

Två bilder

Öhm, detta var bilderna som fanns i min kamera från i fredags.. Så dåligt! Det som var massa folk och fullt ös hos elina innan klaras. Men kameran glöms liksom bort.

Förändring

Hej på er! Idag har jag och pappa varit ute och gått i skogen. Har kollat nya motorvägen och så, den går över en del av pappas mark och det har förändrats rejält. Nedan kan ni se bilder från samma ställe. De första är för några år sedan, då de börjat bygga vägen, den andra är från idag.

Sushi

Idag mår man som man förtjänar. Men det var skoj igår i alla fall! Förade hos elina med massa folk sen gick vi till klaras.

Nu sitter jag och väntar på sushi som mamma ska hämta klockan 14. Jag har varit sugen på det i flera dagar nu men det har varit stängt på east west sushi nu i mellandagarna så har inte kunnat köpa det. Men nu är det på G!

Pepp för ikväll!

Var på stan med kapple och kajsa. Skapligt mycket folk överallt! Köpte ingenting, orkar liksom inte tränga mig in i folkmassorna för att kolla. Så jag kom hem tomhänt.

Ikväll blir det utgång! Jag är pepp som bara den. Förfest hos elina och det är perfekt eftersom hon i stort sett bor mitt i Klaraskön. Portingången är i alla fall precis i kön, så då kan vi ha full koll när vi ska gå dit, för jag tror inte dom kör med vip kö idag eftersom det är någon specialkväll, så det blir att köa.


Pics












Så nöjd så

Idag firade vi julafton nummer två! Jag är så sjukt nöjd med mina julklappar. Fick allt jag hade önskat mig och lite till! Dock ingen mobil i handen, men pengar till en. Så ska köpa en snart. Med tanke på vad som hände då jag fick mobil förra gången så är det ju förståeligt! Haha, då hade jag önskat mig en Samsung men fick en bättre sony ericsson, då var jag så inställd på att få en samsung så då blev jag besviken. Så då fick jag en samsung också, men den var mycket sämre än ericssonen tyckte jag, så det slutade med att jag tog tillbaka ericssonen i alla fall och vi fick sälja samsungen. Fast det där var riktigt odrägligt beteende från min sida. Men det var länge sen så.

God jul!

Tänkte bara säga God Jul! Har varit en super mysig julafton. Uppdaterar imorn.

Dumma bingolotto

Hatar bingolotto. Har aldrig förstått vilka det är som vinner storvinsterna? Det är ju aldrig någon i ens närhet. Säkert bara lurendrejjeri. Jag tror nog det är vinst på 2 lotter i hela sverige. Resten är nog bara fejk för att man ska tro att någon vinner.

Förövrigt har det varit tomtebesök här ikväll. Två stycken tomtar.

Dagen före

Dagen före doppardagen. Det är idag de! Ända dagen på året vi spelar bingolotto, dagen då tomten hälsar på här, dagen då vi äter första skinkmackan, slår in paket mm. Mysdagen nummero ett!


Finn ett fel!


Finn ett fel i nougaten?

Ledtråd

Måndag

Har vart på stan hela dagen med elina. Köpte ett par tröjor till mig själv och så letade jag efter något att ha till nyår. Hittade inget, så får försöka hitta något efter jul. När vi skulle fika passade även Sara på att ta lunch, så det var trevlans.

Mötte sedan mamma för att köpa julklapp till Patrik. Blev en Pettson bok och leklera. Förövrigt har jag inte ätit idag så jag är sjukt hungrig! Spagge och köttfärssås serveras här inom kort!

Bilder från idag!

Nu är det julstämning här. Eve och jag har bakat pepparkakor och klätt granen!


Resultatet av slingorna (Möjligen ser det lite ljusare ut än vad det är)

Evelinnaaah

Moi

Resultatet

Busis

Granen ska vara riktig


Godmorgon! Kvällen igår spenderades med elina. Vi blev kvar här och kollade på beck och la i lite slingor i mitt hår. Ni kanske får se bild sen.

Idag står städning på schemat. Sen ska vi hämta gran hos pappa så det blir att klä den ikväll. Julstämning på hög nivå. Det är viktigt att granen är riktig, och inte någon plast.





Lördagkväll

Elina är på väg hit. Får se vad vi hittar på. Antingen blir vi hemma, kanske slingar vi mitt hår? Eller så går vi över till en förfest en sväng. Får see, blir inget festande i alla fall.

Ett avslöjande

Godmiddag på er. Trevligt julväder vi har..... Sitter här och har gjort ett körkortstest. Haha, fick ett riktigt dåligt resultat.

Igår kväll var jag bara hemma med mamma och kollade på "Kim novak badade aldrig i genesarets sjö". Man får ju aldrig veta säkert vem mördaren är i filmen. Men efter filmen igår gjorde Håkan Nesser ett avslöjande om vem det var. Just för att det hade gått 10 år efter att boken hade släppts. Och det var........ ERIK VASSMAN. Så nu vet ni det.

Full julrusch på stan

Det tar på krafterna att vara ute i julruschen, somnade direkt när jag kom hem. Var först och kollade på stjärnparaden i förmiddags, sen var vi på stan och flängde runt. Kändes som alla var på stan idag, träffade på massa och det är alltid skoj!

Är lite sugen på utgång ikväll, fast sparar mig nog till annandagen!


Evelinnaah!
En chailatte på Bells för att samla energi

Sommarstugan

Hmm, vet inte om ni visste att vi har en sommarstuga. Men i alla fall, några bilder från i somras på Busan mm...


Haha, kolla sittstilen! Så rolig.
Hon spanar på två hundar som var och hälsade på.

Hundarna

En nöjd liten Busa

Söt va.

Jullov!

Så har man jullov då! Inte helt fel kan jag ju säga. Var i skolan och hade avslutningsfika idag. Vi körde även jeopardy med ekonomifrågor. Heheh, mja, går man ekonomi så... Vårt lag, bestående av mig, elina, anna och jocke, kom i alla fall tvåa!
 
Sedan var vi på stan en sväng och kikade runt på lite julklappar. Anna höll på och velade om ett par skor, och jag vet precis hur det är, för jag har precis lika stor beslutsångest när det gäller vissa köp. Slutade i alla fall med att hon inte köpte dom. Själv köpte jag inget, men ska ta en runda med eve imorn så får köpa något då.

Elinaaa

Skorna som inte fick följa med anna hem

Skolkatalogen

Satt och kollade i skolkatalogen som kom idag. Det är inge kul att kolla i den längre eftersom det är så mycket yngre och man knappt känner någon av dom. Minns att det vara bra mycket roligare att kolla i den när man själv gick i ettan.

Sista skoldagen innan jullovet

Dålig uppdatering igår jaa.. Ville att ni skulle svara på mitt nedanstående inlägg. C902an verkar vara mest populär av dom två.

Idag var sista skoldagen innan jullovet! Den egentliga avslutningen är på fredag men vi har avslutning med fika imorn för vår lärare skulle bort på fredagen. Så imorn börjar jullovet. Underbart och så välbehövligt!

Idag har jag haft lite ont i ryggen, sträckte den på något mysko vis igår på gymmet. Imorse hade jag körlektion och då gjorde vi upp en planering och målet är att ta körkortet nu i vinter. Jag har varit så äckligt seg på den fronten. 


Vilken?

Nu har jag hittat en till snygg mobil, Nokia E71. Vilken tycker ni att jag ska välja, Sony ericsson c902 eller Nokia e71?

En ljusslinga i gardinstången


Lite solkysst hud tack

Hade tänkt åka och sola idag. Men jag orkar inte. Jag är blek som ett spöke, men det hör väl vintern till? Men måste sola ett par gånger innan nyår i alla fall... Jag är glad att jag har rätt lätt för att bli brun.


Där var man ju lite lagom brun iaf.

Tråkigt inlägg

Gjorde naturprov idag. Hoppas det gick bra. Jag skulle egentligen ha seminarium på min bok innan lovet, men läraren hade glömt bort det som tur var, så nu blev det uppskjutet till efter jullovet. Så underbart för jag har nämligen inte läst ut boken! Vad återstår då dessa tre återstående dagar? Jo, en utvärdering på projekt 3, ett seminarium/inlämningsuppgift på internationell ekonomi och en redovisning i marknadsföring. Yihaaa, vad lycklig jag kommer vara på torsdag klockan 13, då jullovet börjar!

Skrev just klart utvärderingen av projekt 3, så nu återstår bara två saker....

Fy vad tråkigt för er att läsa om skolarbeten, men det är bara för att ni ska förstå hur mycket vi har och har haft de tre sista veckorna nu innan lovet.

Önskelista

Min önskelista inför julen:

Mobil Sony Ericsson C902 (tror jag)
, den jag har nu är hemsk.
Pengar, då kan jag köpa det jag själv vill.
Parfym (Flowerbomb), mitt beroende.
Kerastase värmeskydd, ett måste när man är beroende av plattången.


En sportbil önskar jag mig till sommaren som pappa och jag kan dela på. Men måste först fixa körkortet.


Tragiskt

Något som kan skapa en extrem ångestkänsla hos mig är när jag läser andras bloggar eller kollar någon bilddagbok vars liv jag uppfattar som sjukt tragiskt. Det som ger mig mest ångestkänslor är de som är i min ålder och skaffar barn, de som hoppar av skolan och sitter med en nyfödd unge när de är 18-19 eller de som sitter utan motivation för framtiden och pluffsar till sig. Oftast hänger allt det där ihop. Snacka om att förstöra förutsättningarna för att lyckas här i livet. Det är skräcken, jag mår verkligen dåligt inombords när jag ser sånt.

Man hoppar inte av skolan. Och barn skaffar man när man har utbildning, fast jobb och en stabil inkomst. 

Slarviga jag

Jäkla skit! Min volumaster har legat på sen igår kväll, alltså över ett dygn. Inte braaa!! Hoppas den inte går sönder nu av överhettning eller att den blivit utsliten. Så lätt att glömma att dra ut sladden.. Men ändå slarvigt av mig.

Men men, ikväll har det bara varit lugnt. Elina var här en sväng och kollade lite på faddergalan och på Beck. Myspys. Nu ska jag sova, Gonatt!

Knäckkok

Här har det kokats knäck, så det är lite julstämning känner jag. Knäck är ok, men min personliga favorit när det gäller julgodis är den hemmagjorda marknadsnougaten. Mums.

Idag har varit en såndär segdag som varit innehållsfattig. Det har varit The Hills maraton på Mtv, så har kollat lite då och då under dagen.

Får se vad som händer ikväll, blir antagligen hemma. Men man vet aldrig om det dyker upp något intressant...

Bilder från igår

Igår fyllde Emelie 18, så vi firade henne och sen gick vi till Klaras! Kameran åkte fram när vi stod och väntade på bussen.


Anna & Emelie

Jag, Elina & Eve. Snööö

Elin

Elina & Eve

Födelsedagsbarnet

Lucia

Hello! Har pluggat ett par timmar på naturen. Detta var något som förstörde fredagskänslan känner jag. Känns som en vanlig vardag.

Men i alla fall. Tror ni vi hade någon lektion idag? Nope, så jag var på skolan 9.30 helt i onödan. Men Lucian började 10.20 så var och kollade på den i aulan. Man märker att Sverige blir mer och mer mångkulturellt för det var inget vanligt traditionellt lucia firande här inte. Det var beatbox, svarta byxor, ingen lucia & ballader. Var några julsånger. Visserligen hade majoriteten lite glitter i håret och ett ljus i handen och så var det tända ljus och två julgranar. Så det blev ju lite julstämning i alla fall. 

Fast fick se ett traditionellt lucia tåg idag också, så jag klagar inte. Små söta barn utanför Åhlens sjöng luciasånger och spelade instrument.

40 min lektion

Ska strax iväg till skolan för att ha 40 minuter religion för sen är det luciafirande. Sen är det heelg och knappt en vecka till jullovet. Wiho! Uppdaterar sen. Ciao


Dagen i bilder

Lite pics från idag...

Snöflingor överallt

Elina köpte en jacka

Skooolan

Idag började vi med derivata på matten, så Mats, läraren, bjöd på cider och lite godis.
Han är rolig han.


Vinterland

Vaknade upp imorse och blev ganska chockad över hur mycket snö det kommit under natten. Mysigt. Vilken timing att jag köpte mig en dunjacka igår!

Tog ett par bilder idag som jag lägger upp sen. Men nu är det back to plugg!


Trött, ja!

Oh lord. Trött är man efter denna kväll. Körde spinning och aerobics. Spinning är riktigt jobbigt men riktigt skoj också, man blir så pepp till musiken. Redigt svettig blev man i alla fall och då är det inte så himla kul när det tas vimmelbilder, hehe! Aerobics brukar jag tycka är kul, dock inte ikväll för stegen var svåra och min kordinationsförmåga är inte den bästa. När vi skulle hem fick vi med en goddiebag som innehöll lite smått och gott. Var en trevlig kväll i alla fall.

Nu ska jag sova och jag antar att jag kommer vakna med träningsvärk imorn! Men that's life!

Gonatt

Träning med Klaras ikväll

Ikväll har Klaras anordnat ett tränings event på Träna lätt, så det blir att åka dit och köra hårt! Haha, kan nog bli skoj! Nu ska jag läsa lite på naturkunskapen. Uppdaterar sen, ciao. 


Jullov är vad jag behöver!

Jag är så trött på skolan just nu, så jag finner inga ord. Ni som går slappa linjer och säger att ni har mycket, ni fattar inte vad ni pratar om! Ge mig jullov!!!!!! Jag behöver verkligen det. NUNUNU.

Ett par bilder

Sådär ja, nu har jag fått ihop lite till talet. Nu måste jag bara öva in det till onsdag.

En blogg utan bilder tycker jag är rätt trist och eftersom jag inte har något speciellt att skriva om nu ikväll bjuder jag på ett par härliga bilder från midsommar som jag hittade.

Svårt att förbereda ett tal

Det här med att förbereda ett tal inför nationella är svårare än jag trodde. Huh, vill bara få det överstökat och veta vad jag ska säga. Sitter och pratar för mig själv hela tiden, men får aldrig ihop något bra.

Gick ju upp helt i onödan idag, men det gjorde inte så mycket för jag la mig och somnade om från 10-13.

Irriterande!

Jahapp, här sitter man redo att gå till skolan. Men vad får man reda på då? Jo, att vi inte har några lektioner! Fy, vad irriterande! Då har man gått upp och gjort sig iordning heelt i onödan, när man egentligen kunde legat och sova nu.

Vad ska man göra nu då? På onsdag har jag svenska muntliga nationella, så det kan ju vara en idé att börja förbereda.

Söndag!

Ledsen för dålig uppdatering idag. Kom just hem från modevisningen som Sara och Elin hade på Njuta. En hel del fina kläder faktist! Innan var det julkonsert och det var mys. Kan också tillägga att chailatten på Njuta är den största jag sett.

Elin & Sara som konfrencierer

Program om Britney ikväll!

Ikväll är det ett program om Britney Spears och det får jag absolut inte missa! Britney var min största idol när jag var liten och jag tycker fortfarande väldigt mycket om henne! Hon kommer alltid vara speciell för mig. Hoppas hon återhämtar sig efter alla dessa struliga år och börjar om på nytt. Ska bli intressant att se programmet.

Ett blåmärke på axeln

Extremt trött är jag idag efter gårdagen. Det är ju glöggkväll hos oskar, men vet inte om jag orkar. Meningen var ju att jag, Elina och Anna skulle dit. Men nu kan varken jag eller anna bestämma oss... Får se hur det blir.

Imorn blir det i alla fall julkonsert sen har Elin och Sara modevisning på Njuta kl 21. Ska bli skoj.

Har upptäckt att jag fått ett blåmärke på axeln!(?) Måste ha fått det igår på något mystiskt vis.

Gårdagens partaj

Godmorgon! Vaknade med världens mest sprängande huvudvärk!! Men den försvann när jag fick somna om ett par gånger. Kvällen igår var rätt skoj. Var ju underklädesmodevisning på klaras och jag förstår inte hur man kan ställa upp att gå.

Nu är jag så sjukt sugen på pizza, har ju varit sugen på de i två veckor nu och det har aldrig blivit av att jag käkat det. Men idag får det bli en.

Jag och Emmy fastnade på bild igår.

Party ikväll

Hemma igen. Seminariet gick ju bra! Ikväll blir det party, först förpartaj här sedan Klaras. Pratade med Olof och fick en inbjudan till något hälsoevent som Klaras skulle anordna på ondag. Det låter ju trevligt, ska maila iväg namn på de som ska med senare. Länge sen jag var på klaras nu så jag är riktigt pepp för ikväll!

Roligt men elakt

Vissa bildtexter är så elaka att man inte kan låta bli att skratta! Det här skrev Alex Schulman till denna bild: "Jo, visst finns det mat. Men du måste kämpa lite för den. Utbilda dig. Skaffa ett jobb. Tjäna pengar. Du kan inte bara stå där och tigga, pojk."

Fredag

Skulle egentligen varit ledig idag, men eftersom vi är några som har filosofiseminarium är det bara att gå iväg till skolan. Men börjar inte förän 13.15, så det är ettag kvar.

Därefter blir det hem och städa eftersom det styrs lite förpartaj här ikväll och sedan Klaras.


Victoria's secret hår!

Hår och hårprodukter är det bästa jag vet! Det är som godis för mig, älskar att testa nya produkter i väntan på att hitta den där mirakelprodukten. I skolan fixar jag håret lite halvt, men när det är utgång brukar det bli lite mer. De absolut snyggaste håret är enligt mig ett långt, tjockt och lite halvlockat hår. Victoria secret modellerna är ett klart exempel på drömhår.

Hittade en liten guide för att få det där fylliga VS-håret på aftonbladet. Funderar på att försöka med det till imorn kväll. Det gäller att tänka; volym, fluffigt, stort och lite lockar!


Trött

Trött trött trött är vad jag är! Behöver någon slags energikick! Men fredag imorn och en helg sitter alltid fint. Den här helgen är rätt planerad och imorn får ni se helgens schema.

Ska nog lägga mig soffan och läsa lite i min bok som vi har som uppgift i svenskan. Sen blir det att läsa igenom filosofin som vi har seminarium på imorn.


Mattemattematte

Mystiko people finns det gott om i denna lilla stad...

Kul med matteprov imorn? Nej, skulle inte tro det. Det vi lärde oss i början av terminen har jag glömt för vi lär oss nytt hela tiden. Det kommer gå åt........ Men men, det är bara nationella i maj som räknas och det kanske är bra det?

Det tyckte jag i alla fall inte i ettan, då jag hade MVG på alla prov och låg före i kursen, men sen råkade jag skriva ett väldigt stark VG på nationella och då landade mitt betyg i matte A på VG!!! Så förargligt! Dock tyckte jag det var bra igen under matte-B kursen där jag inte alls gjorde så bra ifrån mig under terminen, men sen skrev jag ett starkt VG på nationella så slutbetyget i Matte-B blev VG. Fast matte-C är i och för sig lite enklare än matte-B. Så det är ju bra det.

Klippning och no money

Ingen uppdatering igår. Dåligt av mig. Har nyss varit och klippt mig så nu är håret lite fräschare. Vad händer när jag ska betala? Jo, jag letar efter kortet överallt och hittar det inte. Kommer då på att det ligger kvar i partyväskan efter helgen. Så typiskt! Ringer till mamma, som jobbar och hon kan inte komma förän klockan 17. Provar till pappa men han jobbade också och var utanför stan. Så ringer i panik till elina och som tur är hon hemma så hon kunde komma och betala så länge. Haha, pinsamt.


Grattis mamma!

Nu är jag klar med min nulägesanalys för El-giganten! Så sjuk skönt. Nu har jag bara matteprovet kvar den här veckan.

Idag fyller mamma år, fast släkten var ju här igår och firade henne. Men blir väl lite firande nu ikväll med. Jag glömde ju säga grattis till henne idag trots att jag pratat med henne i telen två gånger idag, sjukt pinsamt.

Gotland -07


Så typiskt

Varför skjuter man upp allt hela tiden? Det är alltid så svårt att börja på ett skolarbete, men sen när man väl kommer igång så brukar det oftast flyta på rätt bra.

RSS 2.0